tisdag 26 maj 2015

Inköp Union Pacific Railroad & OHI



Köpte idag 50st UNP aktier på exakt 103 $ styck. Om man kollar på siffrorna i företaget så är det ett företag av världsklass. Vinst per aktie har stigit från 0.96 $ till 5.87 $ på 10 år! Med ett PE på ca 17.5 känns det som ett bra pris och jag har väntat länge på att UNP ska bli köpvärd igen och det är den nu efter senaste nedgången i aktien. Bra pris för ett grymt bra företag..kan dock sjunka mera då den är i negativ trend...kunde inte vänta längre bara

Köpte även mera aktier i OHI för några veckor sedan på ca 37 $. Kanske borde ha väntat lite ser jag nu i efterhand men ett helt okej pris tycker jag.

Sålt alla aktier PKG på 70,48 $ (Packaging Corporation of America) med 30 % vinst på ca 6 månader. Helt enkelt för UNP är en bättre investering.

Portföljen är upp ca 9 %  i år.

Avslutningsvis är jag väldigt sugen på att köpa aktier i ett kanadensiskt tågföretag CNI (Canadian National Railway Co) som också har gått ner och blivit köpvärd (PE 18.5). Är samma som UNP ett tågföretag av världsklass! VPA har ökat från 1.39cad  till 3.96 cad på 10 år.